Lav

Reč koja najbolje opisuje predstavnike ovog znaka je MOĆ. Razlikuju se od drugih po dominantnom karakteru, želji za upravljanjem i kontrolom, rođene su vođe i lideri.

Oni se ne plaše prepreka i poteškoća, naprotiv, one ih samo još više pokreću, forsirajući ih da smisle nove planove i kombinacije kako bi postigli cilj. Svesni su svoje snage, stoga su ponosni, a ponekad čak i arogantni i tvrdoglavi.

Ono što Lava čini moćnim je njegova neverovatna harizma i odlučnost.

Strelac

Radoznao i energičan, Strelac je najveći putnik među znakovima zodijaka. Kao neko ko je ekstrovertan, optimista i entuzijasta teško ga je zadržati na zemlji. Strelac voli promene, u stvari promena je od suštinskog značaja da bi se osećao dobro.

Strelac svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da „hoda bos po trnju“ da bi ostvario svoje ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu da je stalno u kontaktu sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta strelca je Jupiter, najveća planeta zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je strelcima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, pa je za strelca važno da mu obim struka ne postane jedina stvar koja se širi tokom životnog veka. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost.

Škorpija

Predstavnici ovog znaka su veoma snažne ličnosti. Takođe ih odlikuje proaktivnost u svemu. Njihove emocije prosto ključaju i neće se smiriti dok ne postignu predviđeni cilj i ostvare sve želje.

Rođeni pod ovim znakom obično su vrlo kritični, sa dozom arognacije i sa njima nije baš lako komunicirati. U ljubavi su takođe veoma aktivni.

Ono što njih čini moćnim i snažnim je odlučnost, postojanost i sposobnost da po svaku cenu postignu svoje ciljeve.

Ovan

Najjače osobe su rođene u znaku Ovna: puni su energije, veoma su preduzimljivi i aktivni. Predstavnici ovog horoskopskog znaka ničega se ne plaše. Vole sve novo da probaju i iskuse i uvek su spremni da izazovu sudbinu.

Ovnovi su rođeni lideri, iz kojih isijava samopouzdanje i posebna energija. Zbog svega toga imaju i puno neprijatelja i osoba kojima smeta njihova pozitivna energija.

Ovnovi su prilično tvrdoglavi, ako su sigurni u nešto, gotovo je nemoguće razuveriti ih i dokazati im suprotno.

Ono što Ovna čini moćnim su energija, neustrašivost i sklonost ka vođstvu.

Rak

Pored činjenice da su veoma osetljivi, emotivni i ranjivi, oni su istovremeno veoma snažni i uporni. Posebno su sigurni u svoje sposobnosti i nikada se neće povući pred preprekma i imaju više nego dovoljne ambicije.

Predstavnici ovog znaka veoma su zahtevni prema prijateljima i partnerima, ali i prema sebi. Oni su direktni i otvoreni, po cenu i da povrede nečija osećanja.

Ono što Rak čini jakim je samopouzdanje i perfekcionizam, koji omogućava da se nemoguće stvari ostvare.