Bogdan Bogdanović imao je samo reči pohvale za Nikolu Jokića.

Srpski košarkaši koji nastupaju u NBA ligi navijaju da Nikola uzme MVP nagradu otkrio je američkim medijima Bogdan Bogdanović. Naši košarkaši se međusobno druže u NBA, a Bogdan je iskoristio priliku da istakne I svog favorita za najveće individualno priznanje.

Nekadašnji košarkaš Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta otkrio je i kako izgleda druženje srpskih igrača u SAD, odnosno kako provode zajedničko vreme van sezone. Pred polufinalnu seriju istoka u kojoj će Atlanta Hoksi igrati protiv Filadelfije, Bogdan je pričao i o temama koje nemaju direktne veze sa narednim protivnikom.

“Napravili smo čet srpskih igrača tokom pandemije, jer smo dosta igrali igrice preko interneta. Da, navijamo da Nikola Jokić bude MVP. Zna da ima našu podršku! On je uradio svoj deo posla, sada je na nama da se čuje i naš glas kada je u pitanju MVP nagrada. To bi sigurno mnogo značilo i našoj zemlji. Prvi put u istoriji… To je stvarno nešto posebno, a on je uradio dosta posla ove i prethodnih godina. Dokazao je da mu je ovo MVP sezona“, zaključio je Bogdanović.

Iako tokom NBA sezone nema mnogo vremena za druženje, svi srpski igrači na drugom kraju sveta su u sjajnim odnosima. Posećuju jedni druge, zajedno slušaju domaću muziku i pripremaju hranu koja ih podseća na otadžbinu.

“Siguran sam da već znate, Jokić voli da provodi vreme pored svojih konja. Ali, kada se mi sastanemo, to je obično uz neku domaću muziku. Obično se družimo van sezone, a ne tokom nje. Idemo jedni kod drugih u domove, spremamo hranu za sve nas. Tu budu naše porodice, koje kuvaju domaću hranu… Nešto lepo da nas ne bi uhvatila nostalgija“, dodao je igrač Atlante.

Nikola Jokić je po svim prognozama prvi favorit za MVP priznanje, i to vrlo ubedljivo. Jedan od najvećih konkurenata mu je Džoel Embid iz Filadelfije, igrač protiv kog će upravo Bogdanović igrati u drugoj rundi Istoka.