U sredu nas očekuje praznik fudbala na ovim prostorima, 164. večiti derbi između Partizana i Crvene Zvezde. 

Na žalost na stadionu ‘Rajko Mitić‘ ni ovog puta, kao i jesenas, neće biti publike, i biće čudno sigurno igračima pošto se neće čuti huk sa tribina.

„Derbi bez publike je drugačijeg sadržaja, sa navijačima je to potpuno drugačija utakmica. Ali, ko se brže i bolje privikne, taj pobeđuje“, kaže Saša Zdjelar, vezista Partizana u razgovoru za klupski sajt.

FOTO: Screenshot

Međutim, Aleksandar Miljković navodi da derbi bez navijača ne može biti prednost ni jednim ni drugima u sredu.

„Već smo odigrali na JNA jedan takav derbi, meni je to bio prvi bez publike, ali smo se navikli zbog ovakve situacije da igramo pred praznim tribinama. Naravno, derbi je draži i bolji kad ima navijača“, podvlači Miljković.

Na tabeli je Partizan sa devet bodova zaostatka. Pobeda bi mu donela kakvu-takvu nadu da do kraja prvenstva može da se trka za titulu zakuva. Zato iz Humske poručuju da na Marakanu idu da pobede.

„Svaki derbi je novo dokazivanje, nova utakmica, nešto novo. Ova utakmica je mnogo bitna za nas. Posle 19 pobeda u 19 utakmica želimo da nastavimo taj niz. Igramo stvarno dobar fudbal, kako mi tako i oni, pa stvarno jedva čekam utakmicu, daćemo sve od sebe da mi izađemo kao pobednici“, ističe Zdjelar.

FOTO: FK Partizan

Na jednoj strani tim sa 17 pobeda zaredom u prvenstvu, na drugoj strani tim sa 17 pobeda u prvenstvu. Na papiru, trebalo bi da bude nikada bolji derbi.

„U dobrom raspoloženju čekamo meč, imamo dobar period iza nas, ali derbi je specifična utakmica, pokazalo se i kroz istoriju da je forma nebitna, bitni su detalji, sitnice koje mi imamo kao tim. Idemo tamo i očekujem pobedu, naravno“, naglašava Miljković.

U crno-belom taboru biće i jedan debitant. Filip Holender je jesenji propustio jer je kasno došao u Humsku.

„Fantastičan je osećaj (pred utakmicu, prim.aut.), kao što sam i znao. Ovo je najveća utakmica za Partizan, za klub i navijače, tako da jedva čekam da počne. Postoji adrenalin, pričam sa igračima, ali nisam toliko mlad u fudbalu, imam iskustva sa velikih utakmica, mada je ova posebna. Gledamo snimke sa prethodnh derbija, pogotovo sa navijačima, kojih nažalost neće biti, ali ogromna utakmica je pred nama. Očekivanja su uvek pozitivna, idemo na pobedu, ali i protivnička ekipa ima sjajan niz kao mi, tako da bolji će pobediti“, ocenjuje Holender

FOTO: FK Partizan

Utakmica nad utakmicama – večiti derbi. Čak i za nekog ko je bio prvak sveta.

„Meni derbi znači mnogo, mislim da sam to pokazao do sada na terenu. To je najveća utakmica našeg fudbala, svako tu želi da pokaže sebe i za svakog od nas je posebno bitna“, stav je Saše Zdjelara.