Penzionisani MMA borac Habib Nurmagomedov u intervjuu za ‘ESPN’ pojasnio je zbog čega je nakon razgovora sa prvim čovekom UFC-a Dejnom Vajtom ostao pri odluci o povlačenju.

Nurmagomedov je okončao karijeru neporažen, sa skorom 29-0, u oktobru prošle godine, kada je savladao Gejdžija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Popularni Orao se povukao zbog smrti obećanja majci koje je dao nakon smrti oca, koji mu je bio i trener.

– Veoma je teško kada imate tu moć, kada ste najbolji na svetu, poznati, kada imate mnogo novca, veoma je teško reći ‘ne’ svim tim stvarima. To je veoma teško. Ljudi me možda nikada neće razumeti, ali zaista se nadam da će podržati moju odluku, rekao je Nurmagomedov.

Avarin iz Dagestana je još jednom govorio o načinu na koji je njegov otac vodio treninge, kao i o čuvenoj borbi sa medvedom.

– Otac mi je ‘zakazao’ borbu sa medvedom i kada sam mu rekao ‘ovaj medved me je ugrizao’, on je odgovorio ‘ugrizi i ti njega, nema problema’. Moraš da se boriš. Moraš da nastaviš uvek borbu, istakao je Habib.

Podsetimo, Habib je tri puta odbranio šampionski pojas, protiv Mekgregora 2018. godine, Poarijea 2019. i Gejdžija prošle. Borba koja će dati njegovog naslednika vodiće se u okviru priredbe UFC 262 15. maja, a za pojas će se boriti Brazilac Čarls Oliveira i Amerikanac Majkl Čendler.