Najbolji teniser sveta, Novak Đoković nakon pobede protiv Aleksandra Zvereva, istakao je da mu je meč protiv Nemca bio verovatno najteži u dosadašnjem delu turnira u Melburnu.

Novak je trijumfovao nakon preokreta sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale.

– Danas je bilo puno ključnih momenata. Teško je odabrati jedan samo. Bio je ovo rolekoster u svakom smislu te reči. Trebalo mi je vremena da se zagrejem, da počnem da osećam lopticu, da se krećem… Pred kraj prvog seta sam počeo da se osećam mnogo bolje na terenu, posle sam bolje igrao. Osećam se iscrpljeno. Bio je ovo težak meč, sjajna bitka. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica. Ulazeći u meč, znao sam da će biti verovatno najteži na turniru do sada. Do poslednjeg servisa je bilo neizvesno – rekao je Đoković.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Bilo je puno važnih momenata, ali se čini da je ključno bilo razbijanje reketa.

– To mi je bilo olakšanje. Mislim, ne bih preporučivao ovakvu vrstu olakšanja (smeh). Naravno da nisam ponosan na ovakve trenutke. Kada slomim reket, naravno da se ne ponosim time. Prolazim kroz puno različitih emocija, unutrašnjih bitaka. Svi su različiti. Imam svoje demone sa kojima moram da se borim, a siguran sam da ih i svi drugi imaju. Svako se na svoj način bori sa tim. Meni se to dogodilo danas i zapravo mi je pomoglo. Jednostavno se toliko stvari skupi…  – istakao je naš as.

Novak će u polufinalu igrati protiv Aslana Karaceva u četvrtak.