Borbe će biti direktno prenošene na TV Arena sport i aplikaciji ONE Championship

Za samo tri meseca otkako je pokrenut kik boks turnir Arena Friday Night Fights dostigao je regionalnu slavu, ali se za njega pročulo i mnogo šire, u celoj Evropi i svetu. U petak, 11. juna, na programu je treće izdanje u Kovilovo Resortu nadomak Beograda. Tim povodom na istoj lokaciji održano je merenje boraca koje je direktno prenošeno na kanalima Arena sporta, a i sam spektakl će ljubitelji borilačkih veština moći da gledaju na istim kanalima u Srbiji, ali i širom sveta na aplikaciji ONE Championship i putem kanala O2 koji pokriva Češku i Slovačku.

Meč večeri u delu programa pod nazivom “Ladies Kickboxing Night” biće megdan između naše Teodore Manić i Italijanke Kristine Karuzo koje će se boriti za titulu prvaka sveta WAKO PRO federacije u disciplini K1 rules, kategorija do 65 kg. Posle mrkih pogleda, ali i srdačnog pozdrava nakon vaganja, Teodora je za medije kratko poručila:
Verujem da ću se okititi pojasom prvaka sveta! Karuzo je takođe bila konkretna.
– Velika mi je čast što sam ovde i što ću braniti titulu protiv jednog od mojih omiljenih boraca – Teodore Manić.
Zoran Panjković, direktor programa TV Arena sport, kaže da on sa direktorom Nebojšom Žugićem i ostalim zaposlenim na Areni svesrdno podržava “Arena Friday Night Fights 3”.
Zadovoljstvo je biti deo ovog spektakla, Lige šampiona u kik boksu. Na našem kanalu Arena Fight nastavićemo da pratimo borilačke veštine. Pokazaćemo da je kik boks i ženskog roda.

foto:ARENA FRIDAY NIGHT FIGHTS

Drugi deo spektakla “Road to One” sastoji iz kvalifikacionog, piramidalnog turnira u superteškoj kategoriji za muškarce u kome učestvuju četiri borca iz četiri zemlje regiona: Miroslav Vujović (Crna
Gora), Anto Širić (Hrvatska), Aleksandar Dimovski (Severna Makedonija) i naš Nikola Filipović, aktuelni prvak Evrope i sveta iz Srbije. Pobednik turnira overava prolaz na završni turnir osmorice najboljih evropskih superteškaša koji će biti održan u drugom delu godine.

U Kovilovu je i predsednik WAKO, Roj Bejker, predsednik WAKOEurope, Ištvan Kiralji. Specijalni gost turnira će biti Semi Šilt, četvorostruki osvajač K1 Grand Prix. Bejker je odmah posle merenja borcima i organizatorima saopštio sjajnu vest koju su dugo čekali.
– Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta jednoglasno je doneo odluku da predloži kik boks za prijem u punopravno članstvo na sledećoj Skupštini MOK – rekao je Bejker, a u sali se prolomio gromki aplauz. Potom je tim povodom otvoren i šampanjac.
PLAN BORBI
(+94 kg, 3×3, polufinale 1)
Aleksandar Dimovski (Makedonija) – Nikola Filipović (Srbija)
(+94 kg, 3×3, polufinale 2)
Anto Sirić (Hrvatska) – Miroslav Vujović (Crna Gora)
(-50 kg, 4×3, WAKO PRO titula prvaka Srbije)
Sara Zećiri (Srbija) – Maja Ostojić (Srbija)
(-60 kg, 3×3)
Karmela Makelja (Hrvatska) – Milana Bjelogrlić (Srbija)
(-70 kg, 3×3)
Dajenka Meijer (Holandija) – Aleksandra Krstić (Srbija)
(-61 kg, 3×3)
Lucija Mudrohova (Češka) – Sarel de Jong (Holandija)
(-65 kg, 5×3, WAKO PRO titula prvaka sveta)
Teodora Manić (Srbija) – Kristina Karuzo (Italija)
(-71 kg, 3×3)
Vinisijus Bereta (Brazil) – Jovan Nikolić (Srbija)

(-84 kg, 3×3)
Mesud Selimović (BiH) – Boban Ilioski (Makedonija)
(-79 kg, 3×3)
Žiga Pečnik (Slovenija) – Nikola Todorović (Srbija)
(-86 kg,3×3)
Olivije Ros (Kanada) – Aleksandar Menković (Srbija)
(+94 kg, 3×3)
Pobednik polufinala 1 – Pobednik polufinala 2