Koliko dugo će opstati regionalno takmičenje?

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Ćović, pričao je o perspektivi ABA lige. Tom prilikom je pecnuo i prvog čoveka Budućnosti, Dragana Bokana.

Najveća zamerka Crvene zvezde je što je to neuređena liga i mi smo zbog toga reagovali. To traje od 2019. godine, a sada je 2021. Pojedinci pokušavaju da svojim pozicijama se postave tako da oni kontrolišu ABA ligu i zato ja kažem da to neće biti ‘Bokan liga’. Crvena zvezda je podnela dve tužbe, jer liga nije pravno uređena. Zato je to vrlo neizvesno kako će se to u aprilu odvijati, počeo je Čović.Potom je progovorio o finalima iz 2018. i 2019. godine. Istakao je da su te dve godine kompletno poremetile ceo region. Takođe, osvrnuo se i na mečeve koji su ‘sumnjivo’ odloženi.

Nakon toga, usledili su nemili događaji i 2018. i 2019. Oni su poremetili odnose u ABA ligi. Najveći problem je poverenje. Sad se pokušava nastaviti nekakvim silama, sve u cilju kontrole ABA lige i kontrole sudija u ABA ligi. Na kraju krajeva, pogledajte u poslednja dva-tri dana šta se dogodilo sa odlaganjem utakmicama… Ako to bude uređeno pravna liga, ona ima perspektivu. U protivnom, plašim se da neće imati perspektivu, nastavio je predsednik Zvezde.

Na svu priču, dodao je i da je u sezoni 2017/18 liga došla do TV prava koje plaća Telekom Srbije.

Ima još jedna jako važna stvar, u toj sezoni 2017/18. smo došli do TV prava koja plaća Telekom iz Srbije. Ona obezbeđuju regularan i kontinualan prihod 1,8 do 2 miliona evra. U međuvremenu nismo našli nijednog sponzora, niti nešto dobili. Interesantno je da neko daje pare, a neko se igra sa tim parama. ABA liga i regionalna liga ima budućnost ako to bude liga klubova, ne nijednog kluba pojedinačno, niti jednog pojedinca. Potrebno je da sport sačuvamo od tih stvari. Videćemo, neću ništa da prejudiciram po pitanju tog sastanka, zaključio je Čović.