Od startnih 11 za večiti derbi sa Zvezdom, ove sezone za crno-bele pogađali svi osim desnog beka Miljkovića, štopera Markovića i golmana Stojkovića.

Dugo su crno-beli zavisili od stranaca u ekipi, u jednom momentu dok je Savo Milošević bio na klupi, stranci su došli do 65% postignutih golova za Partizan.

Onda je stigao Aleksandar Stanojević i sve se promenilo. Doveo je Partizan u red i napravio takav sistem da svi učestvuju u akcijama i golovima. Pažnju privlači podatak da su se od projektovanih startera za 164. večiti derbi među strelce upisala njih devetorica!

FOTO: FK Partizan

Od 57 golova u toj seriji najviše je postigao Takuma Asano, čak 11, prate ga Lazar Marković sa osam, Bibars Natho koji je postigao sedam, Filip Holender sa šest, po četiri su dali Igor Vujačić i mladi Nemanja Jović, na „koti tri“ zaustavili su se Aleksandar Šćekić, Sejduba Suma i Igor Vujačić, dvaput su poentirali Miloš Jojić i Slobodan Urošević, a po jednom Nikola Štulić, Žan Kristof Bajbek, Filip Stevanović i Ivan Obradović, dok je Vlajković iz Novog Pazara postigao autogol.

Koliko Partizanovi fudbaleri veruju jedni drugima i ne gledaju kako da loptu doture samo strancima vidi se i po činjenici da se u 2021. samo jednom desilo da ima dvostrukog strelca i to pokazuje da spremnost crno-belih da napadu večitog rivala!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović