Veliki potresi su u srpskom fudbalu izazvani optužbama za nameštanje utakmica i prismotrom UEFA.

FSS je već kaznio čačanski Borac i Jagodinu zbog sumnje da su nameštali utakmice, ali je UEFA dostavila našem savezu još jedan meč koji smatraju sumnjivim.

Kako saznaje ‘Sport klub‘, u pitanju je susret Sloga – Trajal koji je završen bez pogodaka i već se nalazi pod istragom Disciplinske komisije FS Srbije.

Za razliku od prethodno dve navedene ekipe kada se sumnjalo na aktere mečeva, akcenat je u ovom duelu bačen na poteze službenih lica. Primećene su značajno velike uplate u kladionicama na broj žutih kartona što je stvorilo sumnju na sudije.

(VIDEO:YouTube/Prva liga Srbije)

Meč je vodio arbitar Pavle Ilić i zapaženi su bili čudni potezi tog sudije koji je pokazao čak devet žutih kartona Kraljevčanima i dosudio jedan penal za goste koji nije bio realizovan. Ukupno se hvatao deset puta za džep na utkamici.

Ilić će zajedno sa pomoćnicima Njegošem Tubićem i Markom Živkovićem, kao i četvrtim sudijom Nikolom Đorđevićem, sada morati da pošalje pisano izjašnjenje o slučaju nakon čega će biti doneta odluka i eventualna kazna.

To nije bilo dovoljno UEFA koja je tražila da i posmatrač suđenja Zoran Sandić bude uvršten u ceo proces, a konačnu reč daće disciplinci Fudbalskog saveza Srbije. Rasplet i konačna odluka biće doneta na predstojećoj sednici u četvrtak.