Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić, bio je zadovoljan posle trijumfa njegovog tima nad Makabijem 76:64.

Bez pomoći Korija Voldena i Duopa Rita, crveno-beli su slavili zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, pa su na oproštaju od takmičenja na domaćem terenu ostvarili 10. pobedu.

– Dobra utakmica za nas. Rekao sam pre meča da će biti najvažnije kako reagujemo posle poraza od Armanija. Najvažnije je bilo igrati bolje nego te večeri. Na početku smo imali jaku energiju, bolju koncentzraciju, a na kraju, veoma sam zadovoljan jer smo odigrali dobro svih 40 minuta. Sa velikom željom, koncentracijom, energijom. Poslednji meč u Evroligi u Beogradu, lepo je bilo slaviti – kaže Radonjić.

On je istakao početak susreta kao veoma bitan.

– U svakom slučaju sam zadovoljan načinom kako smo odigrali. Reakcija je bila dobra, bilo je vidljivo od početka, iako je bilo grešaka. Držali smo to dosta dugo, bio je bitan kontinuitet, da ne igramo u serijama kako smo često radili ove sezone. Konstantna je bila odbrana, veoma dobra svih 40 minuta, a u napadu smo nalazili rešenja. Zadovoljava način na koji smo odigrali meč – dodao je strateg crveno-belih.

Nema odmora za Zvezdu, koja već ovog vikenda ima duel sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

– Radićemo u narednom periodu, s povratkom igrača dovoljno dobro da nađemo način da igramo slično kao večeras. To nije nimalo lako, a naš ritam je i dalje naporan. Treba se odmoriti, pa praviti plan, jer nas čeka težak meč sa Olimpijom u nedelju. Ušli smo u ozbiljnu srirju utakmica, od 11. februara smo igrali prosečno tri meča nedeljno. U tom rasporedu pozicija je specifična i mora se koristiti momenat da se nađe model koji bi nas zadovoljavao. Treba voditi računa o raznim segmentima, a to nije jednostavno. Pre svega, nadam se da ćemo izaći iz problema sa povredama, da možemo svakog igrača da koristimo, jer nam je svaki bitan – zaključio je Radonjić.