Jedan od poznatijih sudija sa ovih prostora pričao je o nameštanju utakmica u domaćoj ligi.

Nekadašnji fudbalski sudija Miroslav Radoman govorio je o nameštenim mečevima u srpskom fudbalu. On je u razgovoru za Kurir TV istakao da su neke utakmice bile ugovarane između klubova.

Sudio sam 181 jednu utakmicu u bivšoj SFRJ i Srbiji i CG, bilo je takvih utakmica i one su bile ugovarane između klubova. Klubovi su igrali 3 za 3 ili kome šta treba, na tom nivou je bilo. Mi kao sudije ni FSS nismo mogli da reagujemo drugačije osim da se kazne klubovi ako se to utvrdi. Ipak to je bilo teško proveriti, počeo je Radoman.Miroslav navodi da se on borio protiv korupcije i da nije hteo da bude na istoj listi sa sudijama koji su učestvovali u nameštanju. Takođe, on ističe da je bilo i nesuglasica između njega i saveza tada.

Ja nisam hteo da budem tamo na listi sa sudijama koji su učestvovali u nameštaju. Mnoge sam skinuo sa liste, neke sam kažnjavao. Ali takvo je vreme bilo, ja predložim da se neko ne nalazi na listi, pošaljem Fudbalskom savezu, a oni izmene, i tako je nastao sukob. Ne bih da lisitiram imenima, ljudi znaju ko je. Izveštaj postoji u FSS i moj predlog za skidanje sa liste postoji još od 2018. godine ali to nije moglo da prođe.

Radoman je zaključio da je vrlo jasno kada neko namerno greši na terenu.

To su detalji, duboke tajne, ja nisam želeo da u to ulazim, jer se jasno vidi na terenu šta je greška a šta namera. Neko namerno greši, neko je veštiji pa dovede rezultat sa manje grešaka, a neko sa mnogo muke. Kada sam ja sudio, od ’90 do ’97 gde je bilo svačega. Publika je bila svesna mnogih nameštenih utakmica, kaže Miroslav Radoman.