Srpski fudbal opet tresu optužbe o nameštanju utakmica od strane FIFA i UEFA, a navodno se zna u koje dve utakmice se nameštalo.

U pitanju su dve utakmice u Prvoj ligi Srbije, a šuška se da se nameštalo i u LingLong Superligi na čak šest utakmica. Digla se velika prašina i pljušte optužbe na sve strane.

Klubovi koji su se do sada dovodili u vezu sa nečasnim radnjama su demantovali sve navode, a poslednji u nizu se oglasio Borac 1926 iz Čačka koji je optužen za sporan meč sa Železničarom u Pančevu.

Oni su izašli u javnost sa jasnim saopštenjem da se ograđuju od ovakvih optužbi i stali su u odbranu svojih fudbalera za koje se sumnja da su učestvovali u nameštanju.

“Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.“

Skrenuli su pažnju da padanje kvota, koje je bilo sumnjivo FIFI i UEFI, normalna pojava u našimB ligama.

“Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.“ – piše u saopštenju Čačana.

Oni su potom još jednom naglasili da nisu pustili Železničar da dođe do pobede, rekavši da su spremni da puste svoje fudbalere da odu na poligraf, ali to traže da učini i glavni sudija ovog meča.

“Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi“ – zaključuju Čačani.