Srđan Jovanović biće četvrti sudija na meču Vels-Švajcarska.

Jedan od naših najboljih arbitara Srđan Jovanović sudiće već drugog dana Evropskog prvenstva na meču Švajcarska-Vels ali neće biti glavni sudija na meču. On će pored terena kao četvrti sudija pomagati Francuzu Klemonu Turpanu koji će zajedno sa Nikolom Danoom i Sirilom Grinjorom suditi meč između Velsa i Švajcarske u Bakuu.

Još jedan srpski sudija biće uključen u taj meč, a to je Uroš Stojković koji če biti peti sudija. Interesantno je da će u VAR sobi sedeti četiri pomoćna arbitra – Fransoa Leteksje, Žerom Brisar i Benžamen Paže iz Francuske, odnosno Pavel Gil iz Poljske.

Srbija nastavlja tradiciju sa sudijama na najvećim takmičenjima. Milorad Mažić je sudio poslednje Svetsko prvenstvo i bio jedan od najbolje ocenjenih sudija turnira. Bio je u konkurenciji da sudi finale Svetskog prvenstva, ali je ipak ta čast pripala Nestoru Pitani.

Jovanović je sudio u nekoliko derbija između Zvezde i Partizana i pokazao se odlično, a pravdu je delio i na mečevima grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope.