Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije kojima je poručio da je Beograd “uvek bio” i da će ostati njihov glavni grad.

“Beograd mora uvek da bude najprivlačniji za sve Srbe ma gde da žive a Beograd je u vašoj zemlji. Ovde ste danas samo gosti Predsedništva a u Beogradu ne možete baš ni da budete gosti, tu ste domaći”, kazao je Vučić na prijemu u Predsedništvu.

Sastanak je održan u 10:15 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

– Posebno sam srećan što ste obišli ne samo stadione Partizana i Zvezde, već i Hram svetog Save. Bićete svi pozvani kada ga budemo otvarali, a ja ću tada da zamolim i predsednika Putina da vas pozdravi, i da mu kažete šta vas tišti na KiM – rekao je Vučić.

– Raduje me što vas je okupio sport. Sport vas nauči da se borite. Sledeći put se nadam da će biti i više devojčica. Znam da je odbojka popularna, ali i u košarci smo bili treći.

Mladim sportistima sa Kosova i Metohije je poželeo da čuvaju svoje svetinje i budu svoji na svome.

“Želim vam da budete vaspitavani u svojim školama i porodicama kao ponosni građani Srbije, da uvek znate gde vam je otadžbina, gde je njen glavni grad i da se svim srcem uvek borite za svoju zemlju Srbiju”, kazao je Vučić.

On je uručio reket i loptice teniseru Filipu Paviću iz Novog Brda koji je u mlađim kategorijama osvojio 25 turnira.