Zanimljiva životna priča nekadašnjeg asa.

Član generacije Crvene zvezde koja se 1991. godine popela na krov Evrope bio je i Duško Radinović, koji danas živi van Srbije, ali i profesionalnog sporta.

Slavni fudbaler sada živi u Švedskoj i tamo radi kao profesor fizičkog vaspitanja.

– Živim u Malmeu i radim u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog vaspitanja. Deca su čula o evropskoj Crvenoj zvezdi i mojim igrama. Svakodnevno me pitaju:’Duško, možete li nam preneti kako ste se osećali kada ste bili prvaci Evrope i klupski prvaci sveta’. Rado se upuštam u takve i slične razgovore sa đacima. Dobra pitanja koja me vraćaju u prelepe dane. Deca jednostavno vole da dolaze na moje časove i zahvalan sam što me takvim pitanjima vraćaju u zlatne dane moje prošlosti i perioda zlatne moje Crvene zvezde, rekao je Radinović za ‘Žurnal’.

Kada je Zvezda pravila najveće uspehe, u našoj državi je bilo ratno stanje, pa crveno-beli nisu mogli da budu domaćini na Marakani.

– Imali smo nesreću da je usledio rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da smo utakmice kao domaćini igrali u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini. Imali smo izuzetan tim, na svakoj poziciji po dva izuzetna igrača i tada smo igrali najlepši fudbal u Evropi. Od te generacije, ja sam poslednji krenuo u inostranstvo. Nisam završio u velikom klubu, ali sam karijeru nastavio u izuzetno lepoj, uređenoj i dobro organizovanoj zemlji. Osvojio sam kup Švedske. Da nije bilo sankcija, Crvena zvezda bi bila makar još jednom prvak Starog kontinenta, a većina nas bi nastavila karijeru u najvećim klubovima.

(Video:YouTube/Football History)

Radinović nije u kontaktu sa nekadašnjim saigračima iz Crvene zvezde.

– Skoro 20 godina nisam se video i čuo sa mojim dragim drugarima. Doduše, pre nekoliko godina video sam se sa Vladom Stošićem. Živim i radim u Švedskoj, ne dolazim tako često. Svako je na svojoj strani, okupiran svojim obavezama. Nadam se da ću uskoro sresti i videti većinu njih, istakao je Radinović.