Zvezda se još zimus dogovorila sa Jovanovićem.

Navijači Crvene zvezde imali su veoma napetu sedmicu iza sebe. Prvo su saznali da Milunović neće potpisati novi ugovor sa klubom i da tako ostaju bez jednog od glavnih igrača u odbrani. Štoper je dan nakon što je saopštio da definitivno ne ostaje u klubu promovisan kao novi fudbaler turske Alanje.

Delovalo je kao da će klub vratiti Srđana Babića sa pozajmice. Prvo su želeli da prihvate ponudu Brage od 1.3 miliona evra i 10% od naredne prodaje, ali kada je Milunović odlučio da ode došli su u nezgodnu poziciju. Logična zamena za Milunovića je upravo Babić, ali kako se može čuti on bi želeo da nakon dobre sezone ostane u Portugalu te je Zvezda odlučila da pretraži tržište za nekim kvalitenim fudbalerom a izbor je pao na Vukašina Jovanovića.

Jovanović je slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Bordoom, a kako se može čuti obe strane su zainteresovane da se ovaj posao desi. Stanković vidi Vukašina u svojim planovima.

Takođe, Crvena zvezda je još zimus, dakle pre šest meseci, bila u pregovorima sa rođenim Beograđaninom rođenim 1996. godine. Tada je rukovodstvo crveno-belih želelo da iskoristi slabiju minutažu Vukašina Jovanovića u Bordou i po pristupačnim uslovima ga vrati u matični klub. Na kraju je ta solucija propala, ali je Vukašin Jovanović postigao dogovor sa rukovodstvom Crvene zvezde o uslovima saradnje.

Kako se navodi, ugovor je trebao da važi na tri godine uz platu koja bi rasla kroz bonuse i premije. Taj preliminarni dogovor trebalo bi da bude ispoštovtan ovog leta. Možda već u toku naredne sedmice.

Očekuje se da stigne u klub što pre kako bi započeo drugi mandat u Ljutice Bogdana. Stanković ga želi na prozivci gde će imati dovoljno vremena da se uklopi u tim i odbranu koja je pod vođstvom Aleksandra Dragovića.