Jedan od prvih zadataka buduće Vlade, pored brige za zdravlje ljudi, je odlučni udar na mafiju, kriminal i korupciju, i to je ono oko čega bi svi građani Srbije mogli da se ujedine u narednom periodu, rekao je danas potpredsednik SNS-a Marko Ðurić.

On je rekao da sada dolazi vreme da „čistimo“ Srbiju od kriminala, korupcije i različitih oblika mafijaškog ponašanja.

Dodao je da će se buduća vlada baviti i zaštitom državnih i nacionalnih ciljeva na Kosovu i Metohiji.

– Nema sumnje da nas očekuje izazovna godina za dijalog i kada je reč o onom koji se vodi pod okriljem EU, a i zavisno od ishoda izbora u SAD, za očekivati je i veći angažman i SAD i drugih zemalja – rekao je Ðurić.

Istakao je da srpski narod na KiM može da računa na odlučnu i snažnu podršku države Srbije i nastavak realizacije 349 projekata podrške našim ljudima koji su na inicijativu predsednika Vučića pokrenuti.

Govoreći o nastavku reformi, on je rekao da se tu pre svega misli na vladavinu prava, snažnije pravosuđe, jačanje drugih insititucija i njihovo usklađivanje sa propisima EU, kako bi Srbija zbog sebe bila spremna da odmah postane članica EU.

Kao cilj buduće Vlade Srbije naveo je i očuvanje političke nezavisnosti Srbije odnosno sprečavanje mešanja u unutrašnje stvari, i zadržavanje kontrole od strane građana Srbije nad političkim sistemom Srbije.

– Nikada više da ne odlučuju ni strani ambasadori ni različiti strani interesi o politici Srbije – rekao je on.

Kao ekonomski prioritet, naveo je da Srbija u naredne dve godine bude prva po ekonomskom rastu što je, kako je ocenio, ranije bio cilj o kome je moglo samo da se sanja.

Povodom 12 godina od osnivanja SNS, on je rekao da je zahvaljujući predsedniku SNS i Srbije Aleksandru Vučiću u Srbiji konačno uspostavljeno merljivo načelo uspeha nekog u politici.

– Ti si prijatelju onoliko uspešan političar, i građani te ocenjuju, na osnovu toga kakav ekonomski rezultat imaš – rekao je on.

Dodao je da je SNS za osam godina na vlasti uspela da napravi ozbiljan iskorak koji građani prepoznaju jer Srbiju vodi putem rasta i razvoja.

– Prvi put da je Srbija prva po privrednom rastu, da ima suficit po budžetu, i u uslovima korone stopu nezaposlenosti 7,3 i pad nezaposlenosti… To su rezultati, dela a ne reči – zaključio je on.