(VIDEO) Brnabić: Agencija dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine

Share on facebook
Share on twitter
Foto: Ilustracija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Kragujevcu da je nadležna Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila uvoz vakcine proizvođača “Fajzer” te da Srbija od tog partnera očekuje datum prve isporuke.

Brnabić je, nakon što je pustila u rad državni Data centar, kazala da su predstavnici države uvek davali iste informacije oko vakcine, “da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će imati vakcine”.

– Mi očekujemo da to bude do kraja ove godine. Želim da se zahvalim Agenciji za lekove i medicinska sredstva. Ona je sinoć dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine u Srbiju. Sad čekamo od partnera iz ‘Fajzera’ datum prve isporuke – rekla je predsednica Vlade.

Ona je dodala da pored ugovora sa “Fajzerom”, Srbija ima potpisane ugovore i sa kineskim Sinofarmom i ruskim Gamaleja institutom, za vakcinu Sputnjik V.

– Razgovaramo i sa partnerima iz EU o tome da i mi kao i ostale zemlje Zapadnog Balkana dobijemo vakcinu preko EU” – rekla je Brnabić i pojasnila da su ‘Fajzer’, ‘Sinofarm’ i ‘Sputnjik V’ vakcine koje “bilateralno pregovara i dogovara Srbija”.

NAJČITANIJE