Fabrika guma japanske kompanije Tojo tajers počinje da se gradi u Inđiji, a polaganju kamena temeljca pristutvovao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Pre polaganja kamena temeljca predsednik Vučić razgovarao je sa rukovodstvom kompanije.

Svečanoj ceremoniji prisutvovali su  i ministarka privrede, Anđelka Atansković, generalni direktor korporacije, Takaši Šimicu, kao i legendarni fudbaler, Dragan Stojković Piksi, koji je značajan deo karijere proveo u japanskoj Nagoji, te čuveni golman Crvene zvezde, Stevan Dika Stojanović, a uz njih bili su prisutni i ambasador Japana Takahiko Kacumata i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Predsednik Srbije posebno se zahvalio Draganu Stojkoviću što je pristuvom uveličao polaganje kamena temeljca:

– Zahvalan sam svim ljudima, a posebno našoj legendi Draganu Stojkoviću Piksiju. Rekao je ambasador, kao i gospodin Šimicu, da je reč o legendi Japana. On je legenda Srbije, leganda Jugoslavije, ali i legenda Japana. I to pokazuje koliko oni umeju da poštuju one koje su nešto uradili. Gospodi Šimicu je sada u Osaki, a Dragan je igrao za Nagoju. I nisam siguran da su se svi u Osaki radovali uspesima Nagoje. Piksi je legenda celog Japana. I to pokazuje koliko mi moramo da učimo! I koliko moramo da poštujemo ljude koje su u prošlosti uradili nešto za našu zemlju, koji i danas rade velike stvari za Srbiju. I Vama hvala, Dragane, što ništa nemate od ovoga, a što ste svojim prisustvom uveličali jednu važnu stvar i što ste time dodatno doprineli proboju Srbije i u japanske medije, da time zadobijemo još veću pažnju japanskih prijatelja od kojih tek očekujemo velike investicije – kazao je Aleksandar Vučić.

Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma napraviće fabriku u Severoistočnoj industrijskoj zoni opštine Inđija, na dva kilometra od centra mesta.

Radi se o jednoj od najznačajnijih investicija do sada u Srbiji, s obzirom na visinu ulaganja od 367 miliona evra u prvoj fazi, veličinu objekta, kao i na činjenucu da Tojo tajers pripada Micubiši korporaciji.