Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević imao je razlog za zadovoljstvo nakon pobede njegove ekipe u 29. kolu protiv Metalca (3:0).

Nakon utakmice, šef struke Parnog valjka je objasnio nesvakidašnju izjavu kojom je najavio duel s timom iz Gornjeg Milanovca.

Stanojević je rekao da neće ići na večiti derbi ako njegov tim na savlada Metalac, a to je učinio u cilju podizanja svesti igračima.

– Ta izjava je bila u cilju podizanja takmičarskog duha. Hteo sam da kažem da moramo da se takmičimo, jer šta nam vredi derbi ako na ostalim utakmicama ne budemo pravi, istakao je Stanojević.

Crno-beli sada mogu da kroje planove za 164. megdan sa crveno-belima.

– Očekujem od derbija da svi uživamo. I mi i oni smo nanizali veliki broj pobeda. Vreme je da uživamo, dodao je bio Stanojević.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Metalac je u prvom delu sezone remizirao sa crno-belima, a ovog puta nije imao nikakvu šansu.

– Partizan u odnosu na meč u prvom delu sezone izgleda mnogo ozbiljnije. Razočaran sam, jer smo napravili mnogo grešaka. Posle prvog poluvremena sam bio zadovoljan, jer smo primili samo jedan gol, posle mnogo propusta. Nismo mogli da dođeno do igre. Partizan se dobro pripremio za meč, izjavio je trener Metalca Žarko Lazetić posle utakmice.